Husk altid på dine baglygter

Har du lige fået en ny BMW Alpina eller en anden bil? Så bør du sætte dig ind i, hvordan dens baglygter fungerer. Du har sikkert bemærket, at nogle biler sommetider kører rundt med baglygter, der ikke er tændt, selvom de burde være det. Det kan du også komme ud for, hvis du har fået en ny bil og ikke er klar over, om de tænder af sig selv eller ej. 

Hvornår skal dine baglygter være tændt?

Hvis dine baglygter ikke tænder af sig selv, skal du have styr på, hvornår de skal tændes, og hvordan du tænder for dem. Baglygterne skal være tændt i lygtetændingstiden, og når sigtbarheden er nedsat. Det betyder, at du skal sørge for at tænde bilens baglygter, hvis det er tåget, snevejr eller kraftig regn.

I en del biler tænder baglygterne ikke samtidigt med lyset foran på bilen. Derfor er der mange, der glemmer at tænde for deres baglygter. Det er også svært at finde ud af, at baglygterne ikke er tændt, når du sidder bag rattet. Derfor bør du følge en af nedenstående huskeregler, så du altid får tændt baglygterne på de rette tidspunkter. 

Sådan undgår du at køre med slukkede baglygter

Har du en bil, hvor baglygterne ikke tænder af sig selv, kan du gøre en af disse ting. Du kan eksempelvis tænde for nærlyset, og så er du sikret, at der er lys i baglygterne. Men du kan også undersøge, om det er en mulighed at få ændret på din bil, så baglygterne altid tænder, når du starter den.