Er homøopati noget for mig?

Homøopati er en alternativ behandlingsform, der tager udgangspunkt i en holistisk tilgang. Det vil sige, at mennesket bliver set som en helhed under hele den diagnostiske og behandlingsmæssige proces. Når det kommer til homøopati, findes der blandt andet noget, der hedder homøopatiske dråber. Læs med videre her.

Hvordan virker homøopatiske dråber?

Når der er tale om en behandling med homøopatiske dråber, er den baseret på lighedsprincippet, og den har til formål at bidrage til balance i både krop og sind. 

Selve virkningen kommer til udtryk, når symptomerne betragtes som kroppens respons på en underliggende ubalance og ikke som en isoleret tilstand. Her forsøges der altså ikke kun at behandle symptomerne, men rent faktisk i stedet at adressere årsagen til dem.

I Danmark kan du ikke se, at der er angivet en virkning på homøopatiske lægemidler. Dette er på grund af, at de er godkendt efter en undtagelse i lægemiddelloven uden terapeutiske indikationer. Derfor bør du altid konsultere en behandler eller få rådgivning i en helsekostbutik, som sælger homøopatiske dråber og lægemidler, inden du påbegynder en behandling.

Når du indtager homøopatiske dråber og andre homøopatiske lægemidler, bør du desuden altid følge doseringen på emballagen. Som udgangspunkt skal præparatet indtages tre gange om dagen, medmindre andet er angivet eller anvist af en behandler.

Hvad bliver homøopatiske dråber lavet af?

Homøopatiske dråber bliver produceret ved at udvinde ekstrakter og tinkturer af forskellige naturlige materialer. Disse tinkturer og ekstrakter bliver potenseret. Det vil sige, at de bliver fortyndet med hjælp fra vand og laktose eller ethanol. Alle indholdsstoffer er biodynamiske og økologiske.